Viool solo- CD Cordes avides

CD release 06/12/2019

 

Na het behalen van Eerste prijzen voor viool en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel raakt Françoise Derissen steeds meer gepassioneerd door jazzmuziek. Ze studeert bijgevolg verder aan het Brusselse conservatorium in de jazz-afdeling bij Jean-Louis Rassinfosse, en volgt stages bij Jean-Pierre Catoul en Didier Lockwood. Sinds 1992 speelt ze in meerdere groepen in jazz en jazz-rock. Met haar jazz-ensemble “there is an effel there” neemt ze een CD op met eigen composities die uitkomt in november 2007 bij “Mongomusic”. Momenteel speelt ze regelmatig in trio met de gitarist Manu Bonetti en contrabassist Boris Schmidt, in trio met de pianist Sabin Todorov en Boris Schmidt en in duo met de contabassist Marc Van Garsse.

Soloproject:

Het idee voor een soloproject dat Françoise Derissen al jaren koestert krijgt meer en meer vorm met concerten en een nieuwe CD. Hiervoor componeert ze zelf alle stukken op eent na dat het werk is van Renaud Lhoest.Helemaal alleen/zonder hulp van buitenaf, kan Françoise ons doen genieten van verschillende stemmen .Met haar 4 of 5 snaren viool en begeleid door een loopstation, doet zij ons denken aan een Shiva godin met talrijke armen. Ook haar stem zet ze af en toe in om te kleuren.

Op haar stijl is moeilijk een etiket te kleven: jazz met improvisaties, maar ook verwijzingen naar folk en klassieke muziek. Françoise is gepassioneerd door dit avontuur en wil het met u delen via haar concerten en CD “Cordes avides”. Deze laatste is op 6 december 2019 uitkomen bij het Belgische label “Homerecords