Warning: The magic method OCDI\OneClickDemoImport::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/e/b/francoisederissen.be/httpd.www/wp-content/themes/coach/importer/inc/OneClickDemoImport.php on line 121 Viool en contrabas – Françoise Derissen

DUO FRANCOISE  DERISSEN & MARC VAN GARSSE

Het  DUO DERISSEN & VAN GARSSE ontstond eind 2012. Zij brengen een mengeling van jazzstandaards en eigen composities. De combinatie viool en contrabas is zelzaan in de jazz, maar biedt zeer interessante mogelijkheden.Zij treden geregeld op in jazzclubs, kleinere culturele centra,of voor privé feesten zoals huwelijken of voor huisconcerten.

DE MUZIKANTEN

Françoise Derissen speelt viool en is zowel klassiek als voor jazz opgeleid aan de franstalige afdeling van het Conservatorium van Brussel. Bijkomende opleidingen bij Jean-Pierre Catoul en de fabuleuse jazzviolist Didier Lockwood.

In 2006 bracht ze een opmerkelijke CD uit “There is an effel there”.

Actueel speelt ze vaak met de virtuoze gitarist Manu Bonetti en bassist Boris Schmidt, als ook in trio met pianist Sabin Todorov en de bassist Boris Schmidt. Zij doceert jazzviool aan het Brussels conservatorium en in de muziekacademie van Marchiennes-Au-Pont, ze is eveneens vioollerares aan de muziekacademie van Jumet-Lodelinsart.

Marc Van Garsse

Op zijn 14de jaar stichtte hij als pianist samen met drummer Marc Serwir het Sint-Niklase jeugdorkest “The Manhattan Boys”. Met dit ensemble wonnen ze vier jaar later een televisie-wedstrijd voor het programma “Tienerklanken”. Een jaar later speelden “The Manhattan Boys” op het legendarische jazzfestival van Comblain-la-Tour.
In 1966 kocht Marc een contrabas, en dat gaf aan zijn muzikaal leven een definitieve wending….In 1977 stichtte hij samen met pianist Tars Lootens het jazz-kwartet “Jazzcircle”. Optreden tijdens het jazzfestival van Laren (Noord-Nederland) waarbij Marc de prijs als de beste solist won, nadien op het jazzfestival van Gouvy en Jazz Middelheim! Samenwerking met diverse ensembles, waaronder het Trio Cassiman, met bekende jazzmusici zoals Art Farmer, Dave Pike, Charles McPherson, maar ook een aantal concerten en opnamen met Toots Thielemans.
Professionele druk (interieurarchitectuur) zette het optreden even “on hold”, maar sinds 2010 heeft Marc weer tijd om te musiceren.