Solo viool

 Na het behalen van Eerste prijzen voor viool en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel raakt Françoise Derissen steeds meer gepassioneerd door jazzmuziek. Ze studeert bijgevolg verder aan het  Brusselse conservatorium in de jazz-afdeling bij Jean-Louis Rassinfosse, en volgt stages bij Jean-Pierre Catoul en Didier Lockwood. Sinds 1992 speelt ze in meerdere groepen in jazz en jazz-rock. Met haar jazz-ensemble “there is an effel there” neemt ze een CD op met eigen composities die uitkomt in november 2007 bij “Mongomusic”. Momenteel speelt ze regelmatig in trio met de gitarist Manu Bonetti en contrabassist Boris Schmidt, in trio met de pianist Sabin Todorov  en Boris Schmidt en in duo met de contabassist Marc Van Garse.

Soloproject:

Het idee voor een soloproject dat ze al jaren koestert krijgt meer en meer vorm met concerten en een opname voor een nieuwe CD. Hiervoor componeert ze zelf alle stukken op eent na dat het werk is van Renaud Lhoest. De stukken zijn deels voor viool (5-snarig)  solo en deels met een “loopstation” waarmee ze meerstemmig kan spelen. Ook haar stem zet ze af en toe in om te kleuren.

Op haar stijl is moeilijk een etiket te kleven: jazz met improvisaties, maar ook verwijzingen naar folk en klassieke muziek. Françoise is gepassioneerd door dit avontuur en wil het met u delen via haar concerten en CD. Deze laatste zal op 6 december 2019 uitkomen bij het Belgische label “Homerecords”